My rank has reverted to an sr1 AND I cannot join peoples games

28 posts / 0 new
Last post
#1 Tue, 11/27/2012 - 10:27
Lbsutke's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 hours ago
Joined: 08/16/2005 - 23:00
Currently Playing: 

My rank has reverted to an sr1 AND I cannot join peoples games

So I spent hours yesterday trying to find out wtf has happened. My sr rank has reverted back to a 1 AND I cannot join anyone's games. When I try to play MM, I get put into a default shortened playlist (Ifin. Slayer, BTB, Reg, ctf, slayer pro and I think one other gametype) with other sr1s with an occassional mix of higher rank players. The majority of players are sr1, with default armor and recruit designations. In game loadouts are default. When I play a game I still get xp AND it is applying to my sr56 rank. But then I come back to the lobby and I am still a SR 1. I also will get an error message saying the Halo 4 server is having issues and to come back later.

Now when I go through the H4 menu I can see my unlocked customer loadouts, all my armors, unlocked weapons, abilities and emblems.

 

I am also not able to join peoples games, I get invites from multiple people in multiple rooms and when I try to join I am not allowed to with an message saying I am unable to join that party.

 

I am also unable to see my stats with Halo waypoint on the 360 AND a the WEB. I can see stats for Reach, H3, ODST. When waypoint tries to load on the 360, the boxes that should have H4 info/data come back woth a Loading error message, but the other boxes with other Halo stuff load and I can select them and they work normally.

 

Below are the steps I have done to try and fix the problem:

Rebooted Router

Rebooted Modem

Direct connected to Modem

Cleared 360 cache (3 times)

Unhooked all cables to the 360 and re-hooked up

Removed the HD and re-attached

Removed gt from HD, recovered from XBL and removed flash drive from system containing all other GT's

Tweeted xbox support with the issue that put me on a path to doing speed test and ping tests (all coming back with High ratings for download, upload, and ping)

ran the xbl connection test on the 360 (with results of connected and showing working)

My Nat shows as open in the Halo 4 settings and system menu

When other people look up my GT on Halo Waypoint ( Lbsutke ) it returns an error code along the lines of this E0FC3D95-9ACD-48CF-BD10-26335725788C but it is not the same everytime.

I have done web searches for answers or it other people are running into this situation. I have found others that have and have tried doing all the recommended "fixes", none have worked.

 

If you go to this link and search for Hopper, this is an explination to what is happening to me from 343. Only problem is that it has been happening for 18 hours and not just 10 minutes.

 

So basically I am asking if anyone has any other idea's to throw them my way. My next step is to try and tweet @halowaypoint and find out if they have any clues.

 

Update:

I just tried my twink tag on the same box I have my regular tag and I can see all the normal playlists and stuff. So my Lbsutke tag is stuck in the "waypoint funky server" land.

 

Update 2:

Now going on 42 hours of still being stuck in the "Limbo" Hoppers. 27 tweets to xbox support and they are lost. Next step is to tweet David Ellis and BS Angel and see if they have the magic.

 

Update 3:

Still stuck. Posted in the Waypoint forum thread that supposedly is where to address the issue. Going on 70+ hours of this issue. I read some of the other posts and there is a couple of people that have been stuck for a week (as of yesterday 11/28) in this Hopper.

 

Update 4:

OMG my rank is back. 94 hours into it. Now lets hope my rank stays and I do not get sucked back in. 

Tue, 11/27/2012 - 10:53
wamam87's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 11/05/2009 - 23:00
Currently Playing: 

happened to me on Sunday. it only lasted about an hour and a half. when it happened to me, everyone in the alternate universe sucked. I went +double digits every match. someone suggested we were connected to a backup server or something.
Tue, 11/27/2012 - 10:54
wamam87's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 11/05/2009 - 23:00
Currently Playing: 

I also tried every trick in the book to fix it...nada.
Tue, 11/27/2012 - 10:59
DEEP_NNN's picture
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 07/03/2005 - 23:00
Currently Playing: 

The bigger you are, the harder you fall.;).   I think it is just waiting game for you at the moment.

Tue, 11/27/2012 - 13:06 (Reply to #4)
Dixon_Tufar's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Joined: 12/15/2007 - 23:00
Currently Playing: 

DEEP_NNN wrote:

The bigger you are, the harder you fall.;).   I think it is just waiting game for you at the moment.

 

LB, he just called you fat.

Tue, 11/27/2012 - 14:28 (Reply to #5)
Blue_Stiehl's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Joined: 08/18/2005 - 23:00
Currently Playing: 

Dixon_Tufar wrote:

DEEP_NNN wrote:

The bigger you are, the harder you fall.;).   I think it is just waiting game for you at the moment.

 

LB, he just called you fat.

Have you ever seen Deep? Being bigger is not that hard. smiley

Tue, 11/27/2012 - 16:22 (Reply to #6)
Dixon_Tufar's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Joined: 12/15/2007 - 23:00
Currently Playing: 
Blue_Stiehl wrote:

Dixon_Tufar wrote:

DEEP_NNN wrote:

The bigger you are, the harder you fall.;).   I think it is just waiting game for you at the moment.

 

LB, he just called you fat.

Have you ever seen Deep? Being bigger is not that hard. smiley

Bigger than LB? Damn. There can be only one, LB. Chop his head off.
Tue, 11/27/2012 - 11:01
DEEP_NNN's picture
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 07/03/2005 - 23:00
Currently Playing: 

Another thing. Stop going on and offline all the time to fix it. I've grown tired of all the notifications for you. LOL

Tue, 11/27/2012 - 11:20
Lbsutke's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 hours ago
Joined: 08/16/2005 - 23:00
Currently Playing: 

man I was so pissed off last night.

 

It is still happening this morning as well. SO MUCH RAGE!!

 

54714584

Tue, 11/27/2012 - 11:35
xero's picture
Offline
Last seen: 5 years 6 months ago
Joined: 06/15/2005 - 23:00
Currently Playing: 

That blows LB. Sorry man. I've been in lobbies and seen gamers with SR1 ranks but thier War Games service record show stats they've definitely been playing since launch.

Tue, 11/27/2012 - 12:26
DEEP_NNN's picture
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 07/03/2005 - 23:00
Currently Playing: 

Seems like more people are having similar problems. Source, Waypoint forums.

Tue, 11/27/2012 - 13:07
Lbsutke's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 hours ago
Joined: 08/16/2005 - 23:00
Currently Playing: 

updated my original post

Tue, 11/27/2012 - 13:40
DEEP_NNN's picture
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 07/03/2005 - 23:00
Currently Playing: 

FYI. System Update today. Maybe related to a repair?

Tue, 11/27/2012 - 14:52 (Reply to #13)
Lbsutke's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 hours ago
Joined: 08/16/2005 - 23:00
Currently Playing: 

DEEP_NNN wrote:

FYI. System Update today. Maybe related to a repair?

 

Issue started yesterday around noonish PST. So unlikely.

Tue, 11/27/2012 - 15:18 (Reply to #14)
DEEP_NNN's picture
Offline
Last seen: 1 day 14 hours ago
Joined: 07/03/2005 - 23:00
Currently Playing: 

Lbsutke wrote:

DEEP_NNN wrote:

FYI. System Update today. Maybe related to a repair?

 

Issue started yesterday around noonish PST. So unlikely.

Sorry, I meant the update might be part of a repair for ongoing problems.

Tue, 11/27/2012 - 15:18 (Reply to #15)
wamam87's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 11/05/2009 - 23:00
Currently Playing: 

Lbsutke wrote:

DEEP_NNN wrote:

FYI. System Update today. Maybe related to a repair?

 

Issue started yesterday around noonish PST. So unlikely.

 

that's when it started for you. i had it happen on sunday. still seems like a quick turn around for an update though.

Tue, 11/27/2012 - 15:24
Shadow's picture
Offline
Last seen: 3 months 4 weeks ago
Joined: 12/10/2007 - 23:00
Currently Playing: 

you were logged into the backup server.  it'll revert, no worries.

Tue, 11/27/2012 - 18:56 (Reply to #17)
ks63's picture
Offline
Last seen: 5 years 23 hours ago
Joined: 08/28/2006 - 23:00

Shadow wrote:

you were logged into the backup server.  it'll revert, no worries.

I think this is it. This happened to me on Sunday, I believe. Played one game with the whole lobby at SR1. The scroll bar said the Server wasn't available. Later that night everything was fine. The Servers just hate you LB....

Tue, 11/27/2012 - 17:06
Lala Calamari's picture
Offline
Last seen: 7 months 3 weeks ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00

SR1?  pffft.  Noob.

Wed, 11/28/2012 - 05:42
ThyEnemy's picture
Offline
Last seen: 2 years 8 months ago
Joined: 12/25/2006 - 23:00

I've had this happen to me a couple of times since launch but not for 18 hours straight though, we're talking 30 min an hour tops. Then back to normal.

Wed, 11/28/2012 - 09:38
JimSmyth's picture
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 11/19/2009 - 23:00

I ran into the same problem and it lasted a good 24 hours. I did everything that you mentioned and then posted my problem to this thread on the recommendation of the xbox live tech person I was chatting with. I don't know if 343 did something or it was just luck that eventually I was allowed back into the normal servers. Good luck.

Wed, 11/28/2012 - 13:27
Capcom Warrior's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Joined: 10/20/2012 - 08:22
I have not had any problems with my rank yet but for the first time last night everyone in our party couldn't access the Halo 4 servers anymore. We had to play customs for a while and finally gave up. Matchmaking was broken. Lol.
Wed, 11/28/2012 - 13:38
TXCubeMonkey's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Joined: 09/06/2012 - 13:21
Currently Playing: 
This happened to me last week or the week before. I deleted the game and all of the downloads and every halo 4 file from the Xbox, rebooted. Installed the disk 2 again, rebooted and then it started working again. Had to redownload the rest of the files. Hope you get it fixed.
Wed, 11/28/2012 - 13:47 (Reply to #23)
Shadow's picture
Offline
Last seen: 3 months 4 weeks ago
Joined: 12/10/2007 - 23:00
Currently Playing: 

TXCubeMonkey wrote:
This happened to me last week or the week before. I deleted the game and all of the downloads and every halo 4 file from the Xbox, rebooted. Installed the disk 2 again, rebooted and then it started working again. Had to redownload the rest of the files. Hope you get it fixed.

I wouldn't recommend anyone do this.  Correlation is not causation - I would think that in the time this took you, you just happened to log into the good server the next time you got on.

Wed, 11/28/2012 - 14:11 (Reply to #24)
wamam87's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 11/05/2009 - 23:00
Currently Playing: 

Shadow wrote:

TXCubeMonkey wrote:
This happened to me last week or the week before. I deleted the game and all of the downloads and every halo 4 file from the Xbox, rebooted. Installed the disk 2 again, rebooted and then it started working again. Had to redownload the rest of the files. Hope you get it fixed.

I wouldn't recommend anyone do this.  Correlation is not causation - I would think that in the time this took you, you just happened to log into the good server the next time you got on.

i agree. it only lasted an hour and a half for me. it would have taken me longer to complete all of that.
Wed, 11/28/2012 - 15:56
TXCubeMonkey's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Joined: 09/06/2012 - 13:21
Currently Playing: 
I only did it on the second day after every one else wasn't having problems. There is a thread on waypoint for this issue, but not much resolution. It happened to someone I know on halo reach. They had to completely reinstall a couple of times. Its defiantly NOT a first resort but waiting the two hours on Xbox support for a rep will drive you to try lots of things. :)
Wed, 11/28/2012 - 16:06
eksessiv's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 months ago
Joined: 06/16/2005 - 23:00

Lbsutke wrote:

So I spent hours yesterday trying to find out wtf has happened. My sr rank has reverted back to a 1 AND I cannot join anyone's games. When I try to play MM, I get put into a default shortened playlist (Ifin. Slayer, BTB, Reg, ctf, slayer pro and I think one other gametype) with other sr1s with an occassional mix of higher rank players. The majority of players are sr1, with default armor and recruit designations. In game loadouts are default. When I play a game I still get xp AND it is applying to my sr56 rank. But then I come back to the lobby and I am still a SR 1. I also will get an error message saying the Halo 4 server is having issues and to come back later.

Now when I go through the H4 menu I can see my unlocked customer loadouts, all my armors, unlocked weapons, abilities and emblems.

 

I am also not able to join peoples games, I get invites from multiple people in multiple rooms and when I try to join I am not allowed to with an message saying I am unable to join that party.

 

I am also unable to see my stats with Halo waypoint on the 360 AND a the WEB. I can see stats for Reach, H3, ODST. When waypoint tries to load on the 360, the boxes that should have H4 info/data come back woth a Loading error message, but the other boxes with other Halo stuff load and I can select them and they work normally.

 

Below are the steps I have done to try and fix the problem:

Rebooted Router

Rebooted Modem

Direct connected to Modem

Cleared 360 cache (3 times)

Unhooked all cables to the 360 and re-hooked up

Removed the HD and re-attached

Removed gt from HD, recovered from XBL and removed flash drive from system containing all other GT's

Tweeted xbox support with the issue that put me on a path to doing speed test and ping tests (all coming back with High ratings for download, upload, and ping)

ran the xbl connection test on the 360 (with results of connected and showing working)

My Nat shows as open in the Halo 4 settings and system menu

When other people look up my GT on Halo Waypoint ( Lbsutke ) it returns an error code along the lines of this E0FC3D95-9ACD-48CF-BD10-26335725788C but it is not the same everytime.

I have done web searches for answers or it other people are running into this situation. I have found others that have and have tried doing all the recommended "fixes", none have worked.

 

If you go to this link and search for Hopper, this is an explination to what is happening to me from 343. Only problem is that it has been happening for 18 hours and not just 10 minutes.

 

So basically I am asking if anyone has any other idea's to throw them my way. My next step is to try and tweet @halowaypoint and find out if they have any clues.

 

Update:

I just tried my twink tag on the same box I have my regular tag and I can see all the normal playlists and stuff. So my Lbsutke tag is stuck in the "waypoint funky server" land.

 

Update 2:

Now going on 42 hours of still being stuck in the "Limbo" Hoppers. 27 tweets to xbox support and they are lost. Next step is to tweet David Ellis and BS Angel and see if they have the magic.

 

 

 

Always knew you were a modder.  Finally caught up to you.......

Fri, 11/30/2012 - 11:46
Lbsutke's picture
Offline
Last seen: 1 week 5 hours ago
Joined: 08/16/2005 - 23:00
Currently Playing: 

updated the first post.

Join our Universe

Connect with 2o2p