BF4 on XB1

111 posts / 0 new
Last post
Mon, 12/09/2013 - 09:14
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

So...anoyone got a work around for the missing SP info everytime at startup? I get Baku done and have to do somehting, or MP or what ever and come back and the save and info is gone. 

I have already played through once and now its just getting the hard and collectibles cheeves but if I have to startover everytime, fuck that. Does anyone know if the collectibles info sticks? or do I have to pick everything up AGAIN!?!?!!

Thanks EA(Enormous Assholes) for bringing so much cheer and merryment to our holidays.

Mon, 12/09/2013 - 09:35
MrGuster's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Joined: 09/12/2006 - 23:00
Currently Playing: 

Same thing happened to me when I went to do the collectibles. Tried twice so I gave up until I hear of a fix.

Sat, 12/14/2013 - 10:17
MrGuster's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Joined: 09/12/2006 - 23:00
Currently Playing: 

Anyone try it since the update yesterday? Reddit had a bunch of people saying it was worse now.

I have no idea how to tell if it downloaded the update since I just popped the disc in and went into the game. My last save of course was gone and the match I joined was right at the end so I went to bed. I might try it later if I have time but today is a busy day. 

Mon, 12/16/2013 - 05:07
CiaranORian's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Joined: 08/26/2009 - 23:00
Currently Playing: 

I played through the single player over a few days and never had a problem. I seem to be the only person who HASNT had a problem.

Mon, 12/16/2013 - 08:37
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

Haven't tried the SP yet since update on Friday. It gives me the menu to start a new campaign, easy, normal or hard. and not the restart menu where I left off last time. I just don';t wanto have to go through that again till its fixed. 

As for the MP, it seems to be better, although there are some graphics fuck ups occasionally, chat is hit or miss, and assignments don't seem to stick after you finish them. They pop when in game and you complete them, but when you go back and look, they are still grayed out. 

Mon, 12/16/2013 - 08:55
YEM's picture
YEM
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Joined: 06/21/2006 - 23:00
Currently Playing: 

I played through the SP this weekend with no issues. And aside from the party chat (having to close game to get in) I haven't been having any issues 

Mon, 12/16/2013 - 10:13 (Reply to #67)
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

 

@YEM

Let me know if you are able to pick up where you left off when you get back on SP.

Mon, 12/16/2013 - 12:36
YEM's picture
YEM
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Joined: 06/21/2006 - 23:00
Currently Playing: 

Yeah. I started the campaign on thursday and was able to resume the campaign on friday. I finished up the campaign on saturday (after the patch) and the "resume campaign" option stayed up until I hit "replay mission"

Tue, 12/17/2013 - 03:58
CiaranORian's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Joined: 08/26/2009 - 23:00
Currently Playing: 

I notice when I rank up during the game, once the game finishes I'm back down at the lower rank again. Am I losing points somewhere? Anyone else see this?

Tue, 12/17/2013 - 06:39
SoulTerror's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 12/13/2012 - 15:28
Currently Playing: 

I've seen that happen a few times on the 360. It appears if you just barely rank up at the end of the match it knocked you back down. I think maybe it's a bug with XP boost since it was during double XP I noticed it.

Tue, 12/17/2013 - 07:57
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

Its the ribbons not "sticking" when the game changes to new map. I was told about this right at launch for Xbox 1. Been waiting for that fix as well. 

Wed, 12/18/2013 - 07:54
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

UPDATE: I started playing throught the SP again on HARD and collecting the collectables on Monday. On Tuesday the "Resume" was still on option and played till I got to Suez which I'll do tonight. The things I noticed, didn't get the 30 headshot kils in the South china sea even though I checked (several times) and saw that I had over 40. Also, Not seeing the cheeves pop up on screen. Didn't adjust anything from when I first got it and they popped up then. Anyone else with this issue? Hopefully the resume option is there when I get home tonight.

Wed, 12/18/2013 - 08:29
CiaranORian's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Joined: 08/26/2009 - 23:00
Currently Playing: 

^ There is no excuse for bugs in the single player game. Goes back to it being a rushed game not properly finished.  One guy I play with has the achievement for finishing the SP even though he's never played it once.

I played on 360 last night and wow it was so much more stable than xbox1. Only thing was all my battlepack boosts have disappeared. Not a gamebreaker I know but has there ever been a game released with this number of bugs and glitches?

Thu, 12/19/2013 - 00:47
Bowlringer's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Joined: 12/06/2006 - 23:00

I have it digital and it won't even start for me anymore. When I first got it I played through the first level and it crashed loading the second, so I reinstalled it last night, now I can't even play the first level, it just hangs at the load screen. FUN! I also can't play several maps in MP, it just crashes at the load screens, I haven't played Parcel Storm on the XB1. 

Thu, 12/19/2013 - 08:07
YEM's picture
YEM
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Joined: 06/21/2006 - 23:00
Currently Playing: 

I must be one of the lucky ones.  I haven't been having any crashes or issues playing any MP map. Also have no issues playing/resuming the SP.  

 

I was also prompted to DL an update this morning

Fri, 12/20/2013 - 08:40
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

Yeah I got the DL last night when I got home. I also finished all the cheevos in SP, YAY!!! I never want to hear Irish again. Why did they take out the option to skip over the story you have already heard 20 times is beyond me. It makes one not ever want to play it again, like me. So obviously I didn't have any issues with the replay problem like I did before. I did have to keep stopping to look up cheeves to see if they popped. Annoying!

Did play a game of MP last night and it did seem smoother. Also noticed that the queue to get in a game is back.

Fri, 12/20/2013 - 10:41
Bowlringer's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Joined: 12/06/2006 - 23:00

I was prompted to reinstall the whole game, which while frustrating, seemed to clear up my MP problems. I'll try the SP today, fingers are crossed.

Sun, 12/22/2013 - 11:11 (Reply to #78)
tcs007's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Joined: 11/15/2006 - 23:00

I picked up an X1 this morning, so I'll be sending out a few FR. I hate playing with randoms. They never talk and rarely go for the objectives.

Sun, 12/22/2013 - 13:04
Krzyfullback02's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 weeks ago
Joined: 07/15/2010 - 23:00

Hello all Ive been away for awhile. I looking to play BF4 with good people. Feel free to add me Krzyfullback02

Mon, 12/30/2013 - 12:24
FedHerc's picture
Offline
Last seen: 3 years 10 months ago
Joined: 12/17/2013 - 13:31

I am also playing BF4 on XB One.  Feel free to add me to friends list.  Would be nice to cooperatively take objectives with folks.

BTW, has anyone bought the premium or any other expansion content?

Tue, 12/31/2013 - 10:38
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

@ FREDHERC

Its a personal and monitary preference. Most hardcore players got it, like me, some opt to pay for the DLC separately as its released and only buy what they want. 

 

As far as playability this week, it has been better. Now...if only they would get more servers on line. Seem sthat all those empty servers before christmas are now full and have LONG queues.

Also some connecting issues are still there and they have acknowledged that and are working on it.

Tue, 12/31/2013 - 17:42 (Reply to #82)
MrGuster's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Joined: 09/12/2006 - 23:00
Currently Playing: 

EVILCLAW wrote:
As far as playability this week, it has been better. Now...if only they would get more servers on line. Seems that all those empty servers before christmas are now full and have LONG queues.

Tell me about it. I am #3 in a queue right now and its been 10 minutes and I am sitll not in. The number of people in the queue hasbeen as high as 13. This is rediculous.

Wed, 01/01/2014 - 03:04
Goze211's picture
Offline
Last seen: 3 years 9 months ago
Joined: 08/31/2006 - 23:00
Currently Playing: 

Hi folks. 

Added a bunch of you. Look for friend invites from "Goze211" (goes to eleven) and accept please. Anyone I forgot feel free to add me. 

Wed, 01/01/2014 - 14:37
tigrstylz's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Joined: 07/05/2010 - 23:00

Added everyone as well.  Haven't played since the BF3 days and haven't posted in ages.  

 

Thu, 01/02/2014 - 03:30
CiaranORian's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Joined: 08/26/2009 - 23:00
Currently Playing: 

I played a lot of BF4 over the holidays................all on 360.

Thu, 01/02/2014 - 08:56
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

Well the queues haven't gotten any shorter, saw one with 70 wating to play. I don't get why on every list there are several servers at the end that have no one or 1-2 people on them but I can never join(get the added to queue message), I just get the couldn't join or the server doesn't exist shit. I was looking for anything open. I finally settled in on a server that had the PPC guys on it last night and it took 40 minutes to get in. FUCK ME!!! O__o

Thu, 01/02/2014 - 10:23
SoulTerror's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Joined: 12/13/2012 - 15:28
Currently Playing: 

I've been given up or just playing core. I tried searching for some conquest or rush hardcore severs earlier, it couldn't find a single one.

Thu, 01/02/2014 - 13:10 (Reply to #88)
EVILCLAW's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 01/29/2007 - 23:00
Currently Playing: 

SoulTerror wrote:

I've been given up or just playing core. I tried searching for some conquest or rush hardcore severs earlier, it couldn't find a single one.

Did some core as well, and yeah the while the wait wasn't nearly as long, just isn't the same.

Thu, 01/02/2014 - 11:02
MrGuster's picture
Offline
Last seen: 2 years 9 months ago
Joined: 09/12/2006 - 23:00
Currently Playing: 

I managed to get into quite a few games last night... of TDM on the XB1. We tried Rush, and got into that one after a bit, then Conquest was a joke. We got into a match that was so lopsided it was no wonder we got in. That, or we ended up on empty servers. 

On the 360 there I was able to get into games without any problems a few nights ago. It worked well.

I even gave PC a go yesterday as the kids took over the TV for Skylanders. It worked great. Slow to load but once I was in there were zero problems.

I think I have this game on too many platforms.....

Fri, 01/03/2014 - 03:19
CiaranORian's picture
Offline
Last seen: 8 months 2 weeks ago
Joined: 08/26/2009 - 23:00
Currently Playing: 

Heres a tip that works sometimes. When you see a server you want to join, copy down the server number. Then go to the browser search function and copy in the server number. This will pull up the one you want and sometimes will let you join.

Works especially good if you are getting the "no free commander slot" error message.

Join our Universe

Connect with 2o2p